Чи можливо відновити: пошкоджений РФ будинок на Сирці почала обстежувати комісія

Чи можливо відновити: пошкоджений РФ будинок на Сирці почала обстежувати комісія

Фото
Укрінформ
За два тижні фахівці мають зробити технічні висновки щодо можливості відновлення будинку в Шевченківському районі Києва, який постраждав внаслідок російських обстрілів.

Про це написав Київський міський голова Віталій Кличко у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Розпочала працювати спеціальна комісія, створена містом, яка обстежує пошкоджений 8 липня російською ракетою житловий будинок на Сирці. Сьогодні провели нараду на місці. У будинку повністю знищений під'їзд і суттєво пошкоджені інші під'їзди та поруч розташовані будівлі. Зокрема, й приміщення школи. За 2 тижні фахівці мають зробити технічні висновки щодо можливості відновлення будинку, де зруйнований під'їзд та загинули 13 людей, із них – 5 дітей. Це найбільша кількість вбитих Росією людей в одному житловому будинку в столиці, від початку широкомасштабної війни", - написав Кличко.

За його словами, відселеним мешканцям цього та сусіднього будинків (це загалом, близько 100 людей) від міста надається вся необхідна допомога.

"Людям, які звернулися, що потребують, куди переїхати, столична влада допомогла з тимчасовим поселенням. І наразі уточнюються списки мешканців, які також потребують відселення. Люди звертаються в оперативні штаби, які працюють в районах столиці", - зазначив міський голова.

Читайте також: У Києві 8 липня загинули 33 людини - КМВА уточнила кількість жертв ракетної атаки РФ

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Краматорську, Слов'янську. Зокрема, відбулося влучання в житловий будинок у Шевченківському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-