В Україні відновили майже 900 об'єктів медичної інфраструктури

В Україні відновили майже 900 об'єктів медичної інфраструктури

Укрінформ
В Україні відновили 884 об’єкти медичних закладів, з них 523 - повністю, а 361 — частково.

Про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"У різних областях України відновлено 884 об’єкти медичних закладів. З них 523 об’єкти відновлені повністю, а 361 — частково. Це медичні заклади на звільнених територіях, а також ті, що зазнали незначних ушкоджень, таких як вибиті вікна, зруйновані дахи, пошкоджені фасади тощо", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше об’єктів відновлено у Харківській, Київській, Миколаївській, Дніпропетровській та Чернігівській областях.

У відомстві уточнюють, що за понад два роки повномасштабної війни в Україні ворог пошкодив 1642 об’єкти медзакладів та ще 214 зруйнував ущент. Найбільших втрат зазнали медзаклади у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

Водночас за цей час росіяни пошкодили 188 автівок екстреної медичної допомоги, знищили 261 та захопили 125 автівок «екстренки».

У відомстві акцентують, що росіяни щоденно завдають ударів по об'єктах медичної інфраструктури, б'ючи по лікарнях, поліклініках, амбулаторіях та пологових будинках, що позбавляє можливості безпечно отримувати та надавати необхідну медичну допомогу й призводить до додаткового навантаження на медичну систему.

Читайте також: Уряд спрямував МОЗ понад ₴1 мільярд на відновлення медзакладів - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Україна отримала від партнерів понад 1600 комплектів амуніції для медиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-