Бельгія інвестувала €9 мільйонів в програму ПРООН із зеленого відновлення енергетики України

Бельгія інвестувала €9 мільйонів в програму ПРООН із зеленого відновлення енергетики України

Укрінформ
Програма розвитку ООН (ПРООН) оголосила про підписання фінансової угоди з урядом Бельгії про внесок на суму 9 млн євро в зелене відновлення енергетики України.

Про це повідомило ПРООН в Україні, передає Укрінформ.

Зазначається, що програма ПРООН із зеленого відновлення енергетики України покликана вирішити нагальні потреби, що виникли внаслідок війни. Фінансування з боку Бельгії допоможе відремонтувати та відновити критично важливі енергетичні об'єкти.

«Бельгія твердо стоїть на боці України у ці важкі часи. Наша підтримка Програми ПРООН із зеленого відновлення енергетики є свідченням солідарності та спільного бачення сталого та стійкого майбутнього для всіх українців», – сказав посол Бельгії в Україні Пітер Ван де Вельде.

Постійний представник ПРООН Яко Сільє назвав цю інвестицію вирішальним кроком у відновлення енергетичного сектору України та зміцнення його стійкості.

Організація зауважила, що запропоновані заходи в межах цього партнерства будуть зосереджені на таких містах, як Київ, Харків та Одеса, де потреба в ефективних енергетичних рішеннях є найактуальнішою. Завдяки розгортанню систем резервної генерації та вдосконаленню місцевої енергетичної інфраструктури, ПРООН прагне посилити доступ до важливих послуг, таких як опалення, електроенергія та чиста вода.

Читайте також: Україна цьогоріч потребує ще $9,5 мільярда для фінансування першочергових потреб відновлення

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписав угоду з Прем’єр-міністром Бельгії Александером Де Кроо, що передбачає фінансування проєктів відбудови на Київщині та Чернігівщині на 150 млн євро.

Фото: Павло Петров / ПРООН в Україні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-