Уряд доручив спрямувати 2,7 мільярда на комплексну відбудову населених пунктів

Уряд доручив спрямувати 2,7 мільярда на комплексну відбудову населених пунктів

Укрінформ
Уряд доручив Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури швидко опрацювати й негайно направити 2,7 млрд грн на комплексну відбудову кількох населених пунктів.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час виїзного засідання уряду на Чернігівщині, передає Укрінформ.

"Минулого року ми започаткували експериментальний проєкт з комплексного відновлення низки населених пунктів. Зокрема, це Ягідне на Чернігівщині, Посад-Покровське на Херсонщині, Циркуни в Харківській області, Тростянець на Сумщині. Сьогодні даємо доручення Міністерству інфраструктури про необхідність швидко опрацювати й направити невідкладно на комплексну відбудову цих населених пунктів 2,7 млрд грн", - зазначив глава уряду.

За його словами, кошти мають піти на відновлення критичної інфраструктури, ремонт і будівництво нових житлових будинків, дитячих садочків, амбулаторій, захисних споруд та адміністративних будівель.

Читайте також: Уряд цьогоріч виділив Чернігівщині ₴2,6 мільярда на ліквідацію наслідків війни

Шмигаль подякував міжнародним партнерам, які допомагають фінансувати відбудову України.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році уряд започаткував експериментальний проєкт щодо відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації. До переліку увійшло шість деокупованих 2022 року сіл та містечок.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-