Шуляк - про єВідновлення: вже 680 тисяч сімей повідомили через Дію про пошкоджене або зруйноване житло

Шуляк - про єВідновлення: вже 680 тисяч сімей повідомили через Дію про пошкоджене або зруйноване житло

Укрінформ
Станом на середину серпня 680 тисяч українських сімей подали заявки за програмою єВідновлення.

Про це повідомила народна депутатка, голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Станом на сьогодні більш ніж 680 тисяч українських сімей подали через Дію, цифрові інструменти інформацію про те, що в них пошкоджено або зруйновано житло», - поінформувала вона.

За словами Шуляк, якщо перевести наявну цифру в квадратні метри, то понад 55 млн квадратних метрів нерухомості знищила Російська Федерація за час повномасштабного вторгнення в Україну.

Вона наголосила, що наразі велика кількість українських сімей потребують вирішення житлового питання, і саме державна програма єВідновлення частково вирішує цю проблему.

«Станом на сьогодні більш ніж 65 тисяч українських родин скористалися можливістю та отримали гроші для того, щоб провести відповідні ремонтні роботи у своїх домівках», - повідомила політик.

Читайте також: Сервіс програми «єВідновлення» оновили - зробити заявку на ремонт пошкодженого житла буде швидше

Вона нагадала, що максимальна сума коштів від держави для ремонту пошкодженої квартири становила 350 тисяч гривень, а для пошкодженого будинку - 500 тисяч.

Водночас депутатка поінформувала, що вже було оформлено 8 тисяч житлових сертифікатів за повністю зруйноване житло, 3 тисячі з яких постраждалі вже обміняли на нові домівки.

Як повідомляв Укрінформ, можливість подавати заяви на компенсацію за програмою «єВідновлення» розширили для законних представників недієздатних осіб та неповнолітніх, і тепер при подачі заяви можна обрати, хто звертається, законний представник чи представник за довіреністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-