На Київщині відновили 71 зруйнований росіянами дитсадок

На Київщині відновили 71 зруйнований росіянами дитсадок

Відео
Укрінформ
У Київській області із 86 дитячих садків, пошкоджених або зруйнованих внаслідок російської агресії, вже відновили 71 заклад.

Про це повідомив у Фейсбуці голова обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення росіян 86 дитсадків на Київщині були пошкоджені та зруйновані. Вже відновили 71 такий заклад.

“Робота з відбудови триває. Бо попри війну діти повинні мати можливість отримувати якісну освіту, відвідувати садочки та спілкуватися з однолітками. Відновлення освітніх закладів – це поштовх для подальшого відновлення та розвитку громад”, - зауважив начальник обладміністрації.

У селі Козаровичі Вишгородського району 21 серпня розпочав роботу дитсадок “Капітошка”. На початку повномасштабного вторгнення та внаслідок тимчасового захоплення росіянами частини території регіону будівля була значно пошкоджена. Заклад відновили коштом місцевого бюджету.

Читайте також: Відбудова Охматдиту: у МОЗ кажуть, що не витрачена жодна копійка з рахунків, на які збирали кошти

Дитсадок розрахований на 75 дітей, чотири групи. Розпочинають працювати дві групи: для малюків раннього віку – 15 осіб та дітей дошкільного віку – 20 осіб.

У разі небезпеки заклад використовуватиме облаштоване укриття Козаровицької гімназії. Сховище розташоване поруч – 40 метрів від дитсадка. Під час повітряної тривоги діти зможуть тут перебувати у окремій спеціально створеній для них зоні.

Як повідомляв Укрінформ, у “Містечку Хансена” на Київщині відкрили комплекс відпочинку для переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-