Швеція призначила спецпредставника з питань відновлення, бізнесу та розвитку України

Швеція призначила спецпредставника з питань відновлення, бізнесу та розвитку України

Укрінформ
Сьогодні уряд Швеції призначив Ульріка Тідестрема спеціальним уповноваженим з питань відбудови, бізнесу та розвитку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті уряду Швеції.

«Підтримка України є головним зовнішньополітичним пріоритетом уряду. Призначивши спеціального представника, уряд посилює участь Швеції та перспективи подальшого сприяння відбудові України», – зазначив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем.

«Уряд посилює зусилля Швеції щодо підтримки України, призначаючи спеціального представника з питань її реконструкції, бізнес-сектору та розвитку. Ця нова роль зосереджена на торгівлі, допомозі розвитку та рекламі. Я вітаю Ульріка Тідестрема в команді та з нетерпінням чекаю на спільну роботу», — сказав міністр міжнародного розвитку, співробітництва та зовнішньої торгівлі Йохан Форсселл.

Спеціальний представник тісно співпрацюватиме з українським урядом, інституціями ЄС, міжнародними фінансовими інституціями, країнами Групи семи та іншими міжнародними партнерами для підтримки відновлення України. Одним з його головних завдань буде представляти уряд у міжнародній координації донорів для підтримки відновлення України та розвитку тісніших зв’язків з ЄС. Іншим важливим завданням стане сприяння участі шведського бізнесу у відбудові України у тісній співпраці з Business Sweden та іншими групами мережі Team Sweden.

Читайте також: Україна домовляється зі Швецією про передачу винищувачів Gripen - ОП

Ульрік Тідестрем був послом Швеції в Грузії та Вірменії, а також працював у посольствах у Варшаві, Гельсінкі, Києві та Москві. На його останній посаді він був директором програми дипломатичної підготовки в Міністерстві закордонних справ. Тідестрем займе свою нову посаду 26 серпня.

Читайте також: Швеція передає Україні військову допомогу на понад $680 мільйонів

«У Швеції є фантастична та широка увага до України. Як спеціальний посланник я сподіваюся на тісну співпрацю зі шведським бізнесом, урядовими установами та організаціями громадянського суспільства, які підтримують Україну та хочуть брати участь у її відбудові та розвитку. Ключовим аспектом мого призначення також буде тісна співпраця з українським урядом та міжнародними партнерами для максимізації залучення Швеції», – сказав Тідестрем.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня Більстрем заявив, що Швеція, можливо, передаватиме Україні свої винищувачі Gripen після того, як до України потраплять літаки F-16.

Фото: ua.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-