Польща готує план допомоги у відбудові Львова

Польща готує план допомоги у відбудові Львова

Укрінформ
У Польщі найближчими днями підготують план допомоги мерії Львова у відбудові інфраструктури міста, знищеної після російської ракетної атаки 4 вересня.

Про це повідомив PAP урядовий уповноважений Польщі з питань відбудови України Павел Коваль.

«Найближчими днями ми розробимо такий план допомоги (Львову - ред.) як безпосередню відповідь на останні події», - зазначив Коваль.

Він повідомив, що від самого початку ракетної атаки на Львів він був у контакті з мером міста Андрієм Садовим і передавав відповідну інформацію главі польського уряду Дональду Туску. За його словами, Польща має спеціалістів у різних галузях, і вони можуть допомагати Львову, зокрема у сфері медицини, збереження і відновлення архітектурних памʼяток тощо.

Коваль додав, що паралельно Варшава завершує роботу щодо підготовки у наданні Україні допомоги у сфері енергетичного забезпечення. За його словами, найближчим часом в Україну буде доставлено агрегати для знищених російськими ударами електростанцій.

«Реалізація плану для Харкова вступає у вирішальну фазу, і вже незабаром медичне обладнання з польських ресурсів буде доставлено в одну з місцевих лікарень», - повідомив Коваль.

Читайте також: Зеленський запропонував Ірландії патронат над відновленням одного з регіонів України

Як повідомляло агентство, напередодні глава польського уряду Дональд Туск заявив, що Варшава готова долучитися до відбудови інфраструктури, пошкодженої внаслідок ракетної атаки Росії на Львів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-