Польща і США поглиблюватимуть співпрацю у відбудові України

Польща і США поглиблюватимуть співпрацю у відбудові України

Укрінформ
Варшава і Вашингтон поглиблюватимуть співпрацю у питаннях відбудови України.

Про це йшлося в суботу під час зустрічі у Кракові уповноваженого уряду Польщі з питань відбудови України Павела Коваля і заступника держсекретаря США, в.о. спеціального представника США з питань економічного відновлення України Річарда Верми, передає Укрінформ з посиланням на Puls Biznesu.

«Ми говорили про сектори польсько-американської синергії у процесі відбудови (України – ред.). Безперечно, йдеться про питання, пов’язані з транспортом і розвитком Польщі як хабу, особливо Підкарпатського воєводства (межує з Україною – ред.). Ключовими також є питання, пов’язані з енергетикою»,- підкреслив Коваль.

Представник польського уряду також звернувся до польських підприємців, які зацікавлені в участі у відбудові України, аби вони подавали свої проєкти через сайт Банку національної економіки (BGK) Польщі або організації, що об’єднують підприємців. За його словами, на основі поданих проєктів буде сформовано подання до Єврокомісії, яка виділятиме кошти на відбудову України.

Своєю чергою Верма подякував Польщі за надання допомоги України від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Читайте також: Польща готова допомогти у відбудові Львова після ракетної атаки - Туск

Як повідомляв Укрінформ, в.о. спецпредставника США з питань економічного відновлення України, заступник держсекретаря США Річард Верма напередодні відвідав з візитом Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-