Зеленський обговорив із прем’єром Хорватії відбудову енергооб’єктів і гуманітарне розмінування

Зеленський обговорив із прем’єром Хорватії відбудову енергооб’єктів і гуманітарне розмінування

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із Прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем - говорили про гуманітарне розмінування, повоєнне відновлення та відбудову енергооб’єктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зеленський подякував очільнику уряду Республіки Хорватія за особисту участь у четвертому саміті міжнародної Кримської платформи та відкритті Меморіалу пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Президент також відзначив підтримку з боку Хорватії у протистоянні російській агресії й висловив подяку за оголошений під час візиту 11-й пакет військової допомоги.

«Ми дуже вдячні за вашу підтримку від початку цього вторгнення. Розраховуємо на вас, зокрема в політичних питаннях, на шляху до ЄС і НАТО. Вдячні вашому народу за допомогу біженцям», – сказав Зеленський.

Лідери обговорили гуманітарне розмінування забруднених територій. Глава держави відзначив лідерську роль Хорватії в цьому процесі та подякував за ініціативу щодо проведення донорських конференцій із розмінування.

Читайте також: Хорватська компанія подарувала Україні роботизовану систему розмінування MV-4

Окрему увагу під час зустрічі приділили повоєнному відновленню та відбудові енергетичної інфраструктури.

Президент висловив подяку Хорватії за цільову допомогу для відновлення української енергетики, зокрема новий транш енергетичної підтримки обсягом 5 млн євро, а також за допомогу в лікуванні та реабілітації захисників і захисниць України та членів їхніх сімей.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович на спільній пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським та Прем'єр-міністром Латвії Евікою Сілінею у межах саміту Кримської платформи заявив, що Хорватія продовжить військову допомогу Україні і готова підтримати справедливий мир

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-