Охматдит оголосив тендер на протиаварійні роботи в діагностичному корпусі лікарні

Охматдит оголосив тендер на протиаварійні роботи в діагностичному корпусі лікарні

Укрінформ
На платформі Prozorro оголошено тендер на проведення протиаварійних робіт у діагностичному корпусі НДСЛ "Охматдит", який постраждав внаслідок російської атаки 8 липня. Загальна сума тендеру становить 9,5 млн грн.

Про це на брифінгу повідомив в.о. генерального директора НДСЛ "Охматдит" Олександр Урін, передає кореспондент Укрінформу.

"НДІ "Проєкт реконструкція" зробив дефектний акт на кошторисну документацію, яка пройшла позитивну оцінку. На базі цих документів ми розробили тендерну документацію і вчора оголосили проведення цих торгів в електронній системі "Прозоро" на невідкладні протиаварійні роботи із захисту будівлі нового діагностичного корпусу "Охматиду" на період зими 2024-2025. Роботи будуть проведені по закриттю прорізів вікон, дверей, які були знищені під час вибуху. Також нам необхідно закрити інженерні мережі, які теж були знищені, і потрібно зробити так, щоб будівля пережила зиму, враховуючи те, що ми продовжуємо надавати тут медичну допомогу", - сказав Урін.

Він додав, що лікарня прагне провести протиаварійні роботи у найкоротші терміни, потенційні учасники можуть отримати відповіді на свої запитання щодо термінів робіт, поставити їх на сайті Prozorro.

Платником робіт виступить благодійний фонд "Таблеточки", який після російської атаки на лікарню зібрав 80 млн грн пожертв на відновлення закладу.

"Ці протиаварійні роботи ми вирішили профінансувати за кошти донорів, ми оголосили на Prozorro спеціальну процедуру. Фонд "Таблеточки" спеціально для цього внесли до бази Prozorro. Ми виступаємо платником, замовником виступає лікарня. Таким чином ми дотримуємося прозорої процедури закупівель, при цьому залучаємо фінансування, яке може бути набагато швидшим, і зекономить бюджетні кошти", - сказав на брифінгу член ради з відновлення Охмадиту, виконавчий директор БФ "Таблеточки" В’ячеслав Биков.

Він додав, що це рішення було підтримано всіма членами ради з відновлення НДСЛ "Охматдит". Загалом, за його словами, БФ "Таблеточки" профінансує протиаварійні роботи в Охматдиті на суму 9,5 млн грн.

Читайте також: Слідчі встановили маршрут ракети, якою Росія вдарила по «Охматдиту» - СБУ

"У звʼязку з терористичною атакою на Охматдит БФ "Таблеточки" зібрав більше 80 млн грн на відбудову лікарні та допомогу пацієнтам. З них на сьогодні частина грошей була виділена на роботу НДІ "Проєкт реконструкція" на оцінку пошкоджень лікарні, і зараз ми говоримо про другий транш, який буде виділятися на протиаварійні роботи. Очікувана вартість закупівель 9,5 млн грн", - сказав Биков.

За його словами, очікуваний термін завершення протиаварійних робіт - 15 листопада.

Консультацію з проведення тендерів на "Прозоро" за участю благодійного фонду за донорські кошти надає ДП "Медичні закупівлі України".

Як повідомлялося, ракетний обстріл Росією Національної спеціалізованої лікарні "Охматдит" стався 8 липня. Внаслідок удару загинули дві людини та дістали поранення 35, з них 9 дітей. Один корпус було зруйновано, хірургічний та новий корпуси – пошкоджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-