Рим у липні наступного року прийме конференцію з відновлення України

Рим у липні наступного року прийме конференцію з відновлення України

Укрінформ
Конференція з питань відновлення України пройде 10-11 липня 2025 року в італійській столиці.

Як передає Укрінформ із посиланням на ANSA, про це заявила журналістам прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні після двосторонньої зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у четвер увечері в Римі.

"Італійська прем'єрка також оголосила, що 10-11 липня наступного року в Римі відбудеться конференція з питань відновлення України", - йдеться у повідомленні.

Мелоні запевнила у продовженні підтримки України з тим, щоб вона була у зручних для неї умовах для мирних переговорів: "Мета нашої підтримки полягає в тому, щоб Україна отримала такі умови, за яких вона могла б сісти за стіл переговорів про мир".

При цьому глава італійського уряду наголосила, що цей мир не повинен бути капітуляцією, "як багато хто, занадто багато хто, боягузливо пропонує".

Читайте також: На Конгресі з відбудови України у Познані підписали три важливі угоди

"Разом із Зеленським ми погодилися щодо важливості залучення міжнародних гравців, які можуть переконати Москву сісти за стіл переговорів і вести переговори у спосіб, що заслуговує на довіру", - заявила Мелоні.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у четвер ввечері представив План перемоги голові Ради міністрів Італії Джорджі Мелоні.

Фото з сайту budport.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-