Інвестиції у відбудову: Свириденко зустрілася з регіональним директором Світового банку

Інвестиції у відбудову: Свириденко зустрілася з регіональним директором Світового банку

Укрінформ
Україна та Світовий банк домовилися про поглиблення співпраці в реалізації проєктів з трансформації української економіки, сприяння поверненню громадян та залучення іноземних інвестицій для відбудови країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство економіки за підсумками зустрічі першої віцепрем’єр-міністерки–міністерки економіки України Юлії Свириденко з регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи Бобом Сомом.

Сторони обговорили низку пріоритетних проєктів, зокрема проєкт RISE, за яким Світовий банк планує надати Україні позику на 1 млрд дол. та грант на 30 млн дол. для підтримки урядових реформ у приватному секторі. Кошти підуть на підтримку державних програм для бізнесу, зокрема "Доступні кредити 5-7-9%" та єРобота.

Особлива увага приділялася управлінню публічними інвестиціями. Зокрема, у лютому 2025 року планується запуск Програми для розробки економічно обґрунтованих інвестпроєктів – Ukraine Project Preparation Framework (PPF).

Обговорювалася також підготовка до Конференції з відновлення України (URC-2025), що відбудеться наступного року в Римі. Світовий банк визначить результати, які можна представити на цьому заході.

Читайте також: Світовий банк та IFC розширять підтримку проєктів відновлення в Україні

Крім того, Світовий банк долучиться до розробки державної житлової стратегії, розвитку людського капіталу, зокрема програм перекваліфікації, та оновлення трудового законодавства для створення динамічного ринку праці в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий банк та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) планують розширити свою присутність в Україні, зосередившись на відновленні житла та критичної інфраструктури.

Рада директорів Світового банку 11 жовтня 2024 року затвердила створення спеціального фінансового траст-фонду для України, розмір якого становитиме щонайменше 10 млрд доларів.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-