У Нідерландах відбувся міжнародний форум зі сталого розвитку

У Нідерландах відбувся міжнародний форум зі сталого розвитку

Фото
Укрінформ
У Гаазі відбувся міжнародний форум зі сталого розвитку, який має на меті об'єднання зацікавлених сторін з бізнесу та фінансового сектору України й ЄС задля відновлення України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, ГО «Асоціація експертів зі сталого розвитку» (ASDE) організувала дводенний міжнародний форум для підтримки України у Києві 24 жовтня та в Гаазі 25 жовтня. Форум проходить вже четвертий рік поспіль. 

«Цього року ми говоримо про формування фінансування на принципах сталого розвитку. Це про залучення інвестицій, це про те, як Україна рухається в напрямку до євроінтеграції та на яких умовах. Ми всі знаємо, що зараз є певні вимоги до України: відповідати екологічній політиці Євросоюзу. Тож ми говоримо про інтеграцію нашої державної політики у відповідності до законів Євросоюзу. Ми обговорюємо і шляхи вирішення, і програми, які ми вже маємо на сьогоднішній день. Ба більше, під час форуму другий рік поспіль укладаються чудові угоди. Ми прагнемо та допомагаємо позиціонувати Україну як рівноправного партнера з європейськими країнами, як партнера, який має бізнес, якому можна довіряти», - сказала у коментарі Укрінформ голова та членкиня Наглядової ради ASDE Аліна Соколенко.

Вона також зазначила: «Форум приносить нові угоди, нові взаємодії між учасниками. І я вже бачила, що з ЄБРР вже як мінімум дві угоди буде під час цих заходів». 

За її словами, українці швидко адаптуються до будь-яких умов: створювати нові рішення, щоб рухатися вперед та розвиватися, не зважаючи на обставини, навіть в умовах війни. 

«Напевно, європейці можуть цьому повчитися в українців: працювати за будь-яких умов. Без світла, під обстрілами, але бізнес працює», - зазначила Аліна Соколенко. 

Водночас посол України в Нідерландах Олександр Карасевич наголосив, що Україна не чекає, коли настане мир, а вже працює над відбудовою в умовах повномасштабної війни. 

«Війна спричинила великі руйнування. В Україні ми не чекаємо того дня, коли прийде мир для того, щоб почати відбудову, ми вже відбудовуємо нашу країну. Ми знову зводимо стіни зруйнованих будівель, ми закладаємо цеглини заради нашого майбутнього та наших дітей. Нам важливо знати, що ми не самі у цій боротьбі. І нам важливо, що ми можемо створити разом багато успішних проєктів», - сказав він. 

Посол України також зазначив, що «іноземці, які приїжджають в Україну, попри війну та руйнування, бачать силу українців, їхню відданість та впевненість у нашій перемозі. Їх вражає, як люди гуртуються та не здаються. І вони розуміють, що цю націю ніколи не зламати».

У Нідерландах відбувся міжнародний форум зі сталого розвитку / Фото: Ірина Драбок. Укрінформ

Читайте також: Уряд схвалив стратегію запровадження на підприємствах звітності зі сталого розвитку

Як повідомлялося, ASDE разом із партнерами форуму прагне об'єднати зацікавлені сторони у бізнесі та фінансових секторах України та ЄС для відвертої та практичної дискусії про те, що потрібно зробити задля відновлення України. 

Серед цілей форуму створити платформу для спільноти бізнесу сталого розвитку України та країн-партнерів для реалізації спільного бізнес-розвитку в умовах глобальних загроз. Об’єднати місцеві підприємства з міжнародними інвесторами. 

Створити платформу з глобальних фінансових методологій та практик, що допоможе знайти необхідні ресурси для відновлення, коригування та розвитку діяльності не тільки для українського бізнесу під час війни та післявоєнного періоду, але й для бізнесу в інших нестабільних та пост-конфліктних країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-