Гремінгер офіційно став новим генсеком ОБСЄ

Гремінгер офіційно став новим генсеком ОБСЄ

Укрінформ
У вівторок завершився «період тиші» і, оскільки заперечень проти запропонованих наприкінці минулого тижня кандидатур на ключові пости ні від однієї з 57 держав-членів Організації з безпеки і співпраці не надходило, призначення вважаються такими, що відбулися.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили із секретаріату Організації.

Таким чином, генеральним секретарем організації став швейцарець Томас Гремінгер, главою Бюро з питань демократії та прав людини (БДІПЛ) - представниця Ісландії Сольрун Гісладоттір, комісаром у справах національних меншин екс-генсекретар ОБСЄ італієць Ламберто Заньєра, офіс з питань свободи ЗМІ очолить француз Арлем Дезір.

«Я радий вітати Томаса Гремінгера як нового генерального секретаря», - заявив з цього приводу чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Австрії Себастьян Курц.

Він висловив переконання, що досвідчений дипломат проявить свої таланти на благо організації.

Курц також привітав призначення керівників трьох офісів ОБСЄ, зазначивши їх важливість у зміцненні миру, демократії і свобод на теренах ОБСЄ.

Читайте також: Представником зі свободи медіа у ОБСЄ стане французький політик

Як раніше повідомлялося, наприкінці червня-початку липня ОБСЄ вперше в історії опинилася в «кадровому глухому куті», коли її членам не вдавалося досягти консенсусу щодо кандидатур на ключові пости. Каденція генерального секретаря Заньєра, який обіймав цей пост два терміни поспіль (шість років) завершилася 30 червня і з того часу ця посада залишалася аж до сьогоднішнього дня вакантною.

Фото: OSCE/Isabella Zaratsyan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-