Французькі винороби починають збирати виноград на шампанське
Укрінформ
У Франції, раніше на два тижні звичайного часу, починають збирати врожай винограду на шампанське, що обіцяє цього року бути дуже багатим.
Про це повідомляє RFI.
"Чудовий стан винограду та ідеальні погодні умови змусили почати збір урожаю раніше", - йдеться в заяві регіонального комітету регіону Шампань.
Винороби повідомили, що збір врожаю винограду для виготовлення шампанського почався в понеділок, приблизно на два тижні раніше, ніж зазвичай, і прогнозують "дуже хороший" урожай.
Близько 120 тисяч сезонних робітників вручну збирають виноград для шампанського, працюючи в декількох селах південної частини регіону Шампань - Кот де Бар.
Дехто з виноробів почав збирати врожай ще минулої п’ятниці, побоюючись «перетримати» ягоди, які можуть втратити свої найкращі якості.