Трамп і демократи домовилися про припинення

Трамп і демократи домовилися про припинення "шатдауну"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що домовився з лідерами Демократичної партії про поновлення роботи федеральних урядових установ.

Про це він заявив у п’ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Дуже радий оголосити сьогодні, що ми досягли угоди, щоб припинити шатдаун та відновити роботу федерального уряду" - заявив Президент.

При цьому сторони домовилися поновити фінансування уряду на тимчасовій основі, до 15 лютого, й водночас продовжити переговори щодо виділення фінансів на будівництво стіни на південному кордоні США.

У цьому зв’язку президент повідомив про створення спільної комісії за участю і республіканців, і демократів. Вона працюватиме над досягненням рішення щодо посилення прикордонної охорони.

Виступаючи в п’ятницю в Білому домі, Трамп нагадав, що має "потужну альтернативу", маючи на увазі можливість оголошення надзвичайної ситуації вздовж південного кордону. Натомість він зауважив, що поки що не застосовуватиме цей варіант.

Читайте також: Через "шатдаун" виникли збої в роботі вже трьох аеропортів

Як повідомляв Укрінформ, часткове припинення фінансування американського уряду тривало з 22 грудня через відмову Конгресу затверджувати понад 5-мільярдну ініціативу президента Трампа щодо побудови нової стіни на південному кордоні США.

Фото: Official White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-