Коронавірус не дає тривалого імунітету - Інститут Коха

Коронавірус не дає тривалого імунітету - Інститут Коха

Укрінформ
Імунітет до нового типу коронавірусу є досить низьким, тому ніхто не може почуватися в безпеці.

Про це свідчать дані обстеження, проведеного вченими Інституту Роберта Коха (RKI), які презентував на брифінгу в Берліні президент RKI Лотар Вілер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перші результати дослідження антитіл до вірусу серед донорів крові показали низький імунітет у обстежених», - зазначив Вілер.

Він поінформував, що протестовані були 12 тисяч людей, а антитіла були виявлені лише у 1,3 відсотка з них. Цей проміжний результат засвідчує, з одного боку, те, що більшість людей у ​​Німеччині, очевидно, ще не контактували з вірусом, а з іншого - що вірус все ще може широко поширюватися.

Читайте також: У світі від коронавірусу померли понад 3000 медиків – Amnesty

У тих, хто вже перехворів, рівень антитіл знижується досить швидко, про що свідчать результати дослідження, проведеного мюнхенськими вченими.

«У чотирьох із дев'яти пацієнтів (які лікувалися в січні) ми бачимо зниження нейтралізуючих антитіл», - сказав головний лікар Мюнхенської інфекційної клініки Клеменс Вендтнер.

Таким чином, імунітет до коронавірусу є також нетривалим, а вірогідність повторного інфікування досить високою.

У цьому зв'язку у німецькому МОЗ наголошують на необхідності бути пильними до інших штамів вірусу, а також до грипу. За словами міністра Єнса Шпана, Німеччина має наразі 25 мільйонів доз вакцини від грипу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-