Польща не має наміру порушувати територіальну цілісність Білорусі – канцелярія президента

Польща не має наміру порушувати територіальну цілісність Білорусі – канцелярія президента

Укрінформ
Польща на міжнародній арені завжди дотримується принципу суверенітету і незалежності країн, відтак ніколи не мала і не має намірів порушувати територіальну цілісність Білорусі.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві голови канцелярії президента Польщі Кшиштофа Щерського, інформує сайт президента Польщі.

“Польща захищає цей принцип (територіальної цілісності країн – ред.) на форумі ООН і реалізує його у своїй закордонній політиці, захищаючи держави нашого регіону від імперіалізму й агресії, що порушують цей принцип. Тому, подив і жаль у нас викликає те, що у пропаганді білоруської влади з’являються заяви, що, нібито, Польща має намір порушувати територіальну цілісність цієї країни. Польща не мала і не має таких намірів”,- підкреслив Щерський.

Він додав що Польща навпаки закликає до непорушення суверенітету Білорусі в будь-якій формі, про що йшлося у спільній заяві президентів Вишеградської групи з 19 серпня.

Як повідомлялося, у суботу, 22 серпня, в Гродно під час мітингу прихильників президента Олександр Лукашенко говорив, що має місце втручання інших держав у внутрішні справи Білорусі. За його словами, західні сусіди хочуть заволодіти частиною білоруських земель на заході країни. Зокрема, він натякнув на Польщу.

Читайте також: У НАТО назвали безпідставними заяви Лукашенка про пересування військ

Наразі у Білорусі тривають виступи громадян, не згодних з офіційними результатами виборів 9 серпня.

Представники силових органів Білорусі застосовують проти учасників протестів гумові кулі, світлошумові гранати та водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 людей. Правозахисники повідомили про щонайменше п’ятьох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-