У Польщі вийшла з берегів річка і затопила трасу на Закопане

У Польщі вийшла з берегів річка і затопила трасу на Закопане

Фото, відео
Укрінформ
На півдні Польщі упродовж вихідних спостерігалися інтенсивні опади з сильними поривами вітру. В результаті затоплено багато домів та доріг, зірвано дахи будинків, пошкоджено лінії електропередач.

Найскладніша ситуація спостерігається у Малопольському воєводстві (Краків), де зібрався кризовий штаб на чолі з прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким, передає кореспондент Укрінформу.

Як повідомляє RMF24, лише за останню добу рятувальники понад 1,5 тис. разів виїжджали ліквідовувати наслідки негоди, при цьому більше половини з них стосувалися Малопольського воєводства. Найскладніша ситуація спостерігається у населеному пункті Глогочув, де в результаті сильних опадів з берегів вийшла місцева ріка Глогочувка. Вода затопила багато будинків, дорогу національного значення №7, що веде до курортного міста Закопане. З будинків частково евакуйовано місцеве населення.

Негода в Польщі / Фото: Obserwatorzy.info, Bartosz Niemiec

Буревій пронісся над населеним пунктом Ліся Гура, у результаті чого зірвано чи пошкоджено 17 дахів будинків, лінії електропередач.

Підтоплення будинків та доріг місцевого значення мали місце також і в інших регіонах Малопольського та сусіднього Підкарпатського воєводства, що межує з Україною.

Інформації про постраждалих немає.

Читайте також: Негода у Києві: через підтоплення закрили дві станції метро, дороги перетворились на річки

У неділю в Малопольське воєводство прибув прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, а в понеділок за його участю у Кракові відбулося засідання кризового штабу у справі ліквідації наслідків негоди. Після нього він заявив, що уряд надасть допомогу постраждалим від наслідків стихії.

Польські метеорологи прогнозують у понеділок подальші погодні стихійні явища на півдні та сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-