У Бельгії кількість загиблих через повінь зросла до 41

У Бельгії кількість загиблих через повінь зросла до 41

Укрінформ
Кількість людей, які загинули внаслідок руйнівної повені у Бельгії тиждень тому, зросла до 41, ще двоє людей досі вважаються зниклими безвісти.

Як повідомляє Укрінформ, про це у вівторок пише бельгійське видання The Brussels Times.

«Протягом тижня кількість загиблих внаслідок повені, що трапилася тиждень тому, зросла до 41-ї особи, в той час як ще дві людини досі не знайдені”, - йдеться у повідомленні з посиланням на президента-міністра Валлонії Еліо Ді Рупо. Він не зміг на цьому етапі оцінити загальні збитки від стихії, але зазначив, що 202 із 262 муніципалітетів Валлонії отримали право звернутися за допомогою до Фонду з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Німеччина надасть €400 мільйонів невідкладної допомоги постраждалим від повені

Минулого тижня урядовець оголосив, що влада Валлонії вже виділила початкову суму у 2 мільярди євро для робіт з відновлення після удару стихії. Для раціонального використання цих коштів та для координації таких зусиль у регіоні був створений спеціальний комісаріат, який буде діяти принаймні протягом року для налагодження взаємодії між різними інституціями, залученими до ліквідації наслідків повені.

Читайте також: Негода в Європі: під водою опинилися історичні центри двох міст Австрії

Прем’єр-міністр країни Олександр Де Кроо оголосив, що Валлонія може розраховувати також на допомогу від федерального уряду. На місці події залишаються близько 250 військовослужбовців, які допомагають населенню та органам місцевої влади.

Як повідомлялося, минулого тижня внаслідок повені, що сталася на заході Європи, загинуло понад 210 людей, більшість з яких у Бельгії та Німеччині.

 Фото: EPA-EFE/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-