У Туреччині загасили всі великі лісові пожежі

У Туреччині загасили всі великі лісові пожежі

Фото, відео
Укрінформ
У Туреччині через 15 днів після початку масштабних лісових пожеж загасили всі великі осередки.

Про це заявив міністр сільського та лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Пожежу в районі Кьойчеїз у провінції Мугла, яка стала останнім осередком лісових пожеж, що тривали 15 днів з 28 липня, подолано. Таким чином, ми ліквідувати всі великі пожежі в нашій країні», - повідомив міністр.

У Твітері міністр розмістив відео з операції із приборкання вогню в районі населеного пункту Кьойчеїз.

Як повідомляє CNN Türk, у Стамбульському технічному університеті на основі супутникових знімків підрахували площу знищених пожежами лісів у Середземноморському та Егейському регіонах.

«Площа знищених у результаті лісових пожеж дорівнює площі 85 футбольних полів. Найбільших руйнувань зазнали провінція Манавгат та Мугла», - повідомили науковці.

Загалом під час лісових пожеж цього року знищено приблизно 160 тисяч гектарів лісу. Пожежі пошкодили 30 тисяч гектарів лісів у Манавгаті, 12,6 тисяч га у Бодрумі, 8 тисяч у Мармарисі та 6,5 тисяч га навколо Гюзельбаґа, в Анталії.

Читайте також: У Туреччині підрахували збитки сільського господарства від лісових пожеж

Найбільші пожежі вирували у період 2-9 серпня. Дослідження показали, що при лісових пожежах температура поверхні піднімається до 90-100 градусів.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 11 серпня екіпажі авіакомпанії «Українські вертольоти» ліквідували пожежі в районі Дерекой, що за 15 км від курортного Бодрума, на південному-заході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-