Штати запровадили санкції проти Хізболли

Штати запровадили санкції проти Хізболли

Укрінформ
Міністерство фінансів США за сприяння уряду Катару запровадило санкції проти широкої фінансової мережі ісламістської організації Хізболла на Аравійському півострові.

Про це повідомили в середу в Офісі контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США, передає Укрінформ.

«Хізболла вдається до зловживань міжнародною фінансовою системою шляхом глобального розширення своєї мережі для поповнення власної скарбниці та підтримання терористичної діяльності», - заявила в цьому зв’язку директорка OFAC Андреа Гакі.

Вона звернула увагу на «транскордонні» масштаби цієї фінансової мережі, для обмеження якої США необхідно перебувати в постійній взаємодії з міжнародними партнерами, зокрема, з урядом Катару.

Читайте також: США запровадили санкції проти сімох причетних до фінансів «Хізболли»

Таким чином, під американські санкції потрапили семеро громадян Саудівської Аравії, Катару, Туреччини, Бахрейну. Крім того, у списку обмежень опинилася катарська компанія Aldar Properties. Зазначені особи брали участь у передачі десятків мільйонів доларів на підставні рахунки організації Хізболла через міжнародну фінансову систему, із залученням сторонніх донорів, а також через кур’єрів.

Як повідомлялося, Сполучені Штати визнали організацію Хізболла терористичною в 1997 році. Пізніше до США приєдналися інші країни, у тому числі члени Ради співробітництва Перської затоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-