Жінка з Туреччини стала найвищою у світі

Жінка з Туреччини стала найвищою у світі

Фото, відео
Укрінформ
Турчанка Румейса Гельгі, зріст якої 215,16 см, визнана Книгою рекордів Гіннеса найвищою з жінок, які нині живуть на світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Книги рекордів Гіннеса.

«Кожен недолік можна перетворити на перевагу для себе, тому прийміть себе таким, який ви є, усвідомлюйте свій потенціал і робіть найкраще з того, що можете», - сказала Гельгі після внесення її до Книги рекордів Гіннеса.

Це другий рекорд турчанки, зафіксований Книгою рекордів Гіннеса. У 2014 році, коли Гельгі було 18 років, її визнали найвищою дівчиною-підлітком.

«Для мене честь вітати Румейсу знову у Книзі рекордів. Її незламний дух і гордість, що вирізняють її серед інших, надихають. Категорія найвищої жінки, що живе нині, - це не та, яка переходить з рук в руки дуже часто, тому я радий поділитися цією новиною зі світом», - відзначив з нагоди реєстрації рекорду головний редактор Книги рекордів Гіннеса Крейг Глендей.

Високий зріст Румейси Гельгі зумовлений синдромом Уівера, рідкісним генетичним відхиленням, що викликає швидкий надмірний розвиток скелета у період зростання.

Читайте також: Найстаршими близнючками планети стали 107-річні японки

Експерти Книги рекордів Гіннеса відзначають, що нині найвищим чоловіком у світі є також турок - Султан Кьосен, зріст якого 251 см. Це рідкісне явище, коли рекордсменами щодо зросту серед жінок та чоловіків є представники однієї країни.

Фото: www.guinnessworldrecords.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-