В Естонії тисячі людей вийшли на акцію проти COVID-вакцинації

В Естонії тисячі людей вийшли на акцію проти COVID-вакцинації

Укрінформ
У столиці Естонії відбулася масова акція протесту проти вакцинації від коронавірусу та карантинних обмежень.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Участь у мітингу в Таллінні взяли кілька тисяч осіб. Більшість присутніх не дотримувалися соціальної дистанції та маскового режиму.

«На численних плакатах можна було прочитати гасла проти вакцинації та політики, яку проводить прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас. Промовці на мітингу вимагали відмови від обов'язкової вакцинації проти коронавірусу і нових обмежень, спрямованих на уповільнення розповсюдження інфекції», - йдеться в повідомленні.

Організатором акції виступив Фонд захисту сім'ї і традицій. Як зазначає агентство, його голова, юрист Варро Вооглайд, відомий украй консервативними поглядами. У 2020 році він висловлював підтримку тодішньому міністру внутрішніх справ Марту Хельме, чиї гомофобні висловлювання в інтерв'ю DW спричинили політичну кризу в країні.

Читайте також: В Естонії посилять правила застосування COVID-сертифікатів

Тим часом, зауважує DW, ситуація з коронавірусом в Естонії серйозно погіршилася в останні тижні. За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, рівень поширення COVID-19 у країні зараз один з найвищих у Європі.

Як повідомлялося, починаючи з 25 жовтня, у зв'язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19 лікарні Естонії прийматимуть насамперед пацієнтів, які потребують невідкладної допомоги. Операції за плановим графіком лікування будуть тимчасово припинені.

Фото: Andres Putting/Delfi.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-