Японія обирає нижню палату парламенту

Японія обирає нижню палату парламенту

Укрінформ
Японські виборці сьогодні обирають 465 депутатів нижньої палати, сильнішої за повноваженнями, у двопалатному парламенті країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Це голосування є першим великим тестом для чинного прем'єр-міністра Фуміо Кісіди, щоб визначити, чи має він достатньо великий мандат, щоб подолати негативний вплив пандемії коронавірусу на економіку країни, швидке старіння та скорочення населення, а також проблеми безпеки пов'язані з Китаєм та КНДР.

Очікується, що правляча Ліберально-демократична партія Кісіди втратить декілька місць у палаті, але збереже комфортну більшість разом зі своїм молодшим партнером по коаліції - партією Комейто.

Читайте також: В Японії не будуть указувати стать кандидатів у виборчих бюлетенях

64-річний Кісіда був обраний головою уряду 4 жовтня після перемоги у голосуванні у своїй партії, оскільки її консервативні лідери бачили в ньому кращого наступника колишнього прем'єра Йошіхіде Суги та його впливового попередника Сіндзо Абе.

Кісіда розпустив нижню палату парламенту лише за 10 днів після вступу на посаду, закликавши до нових виборів та заявив, що хоче отримати мандат від виборців для свого нового уряду, перш ніж приступати до роботи.

Як зазначається, подальша професійна доля Кісіди залежатиме від того, наскільки добре його політсила виступить на цих виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-