Туреччина спростовує перекидання С-400 на авіабазу США

Туреччина спростовує перекидання С-400 на авіабазу США

Укрінформ
У Туреччині спростували повідомлення ЗМІ про те, що система протиракетної оборони С-400 була переміщена на авіабазу Інджирлік на півдні Туреччини.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Daily Sabah, яке отримало коментар з цього приводу.

«Турецькі військові чиновники спростували повідомлення Sky News Arabia про те, що система протиракетної оборони С-400 була переміщена на авіабазу Інджирлік на півдні Туреччини», - повідомляє видання.

Видання не вказує, хто саме був джерелом цього коментаря. Коментар аналогічного змісту отримали й інші турецькі ЗМІ, які також не називають ім’я та посаду того, хто спростував інформацію.

Читайте також: РФ обмежила ввезення мандаринів із Туреччини після слів Пєскова про безпілотник Bayraktar

Раніше Sky News Arabia на своїй сторінці у Твітері, з посиланням на представника міністерства оборони США (також без вказання імені), повідомила, що Туреччина перемістила системи ППО С-400 на базу Інджирлік, яку використовують Сполучені Штати та війська НАТО.

Як відомо, Туреччина підписала угоду з Російською Федерацією про придбання батарей C-400 наприкінці 2017 року. США висловили занепокоєння у цьому зв’язку та заявили про можливість запровадження санкцій проти Анкари, однак президент Ердоган не дослухався до позиції Вашингтона. Турецький лідер заявив, що угода про купівлю С-400 є кращою за системи MIM-104 Patriot, які пропонувала американська сторона. Туреччина отримала першу партію російських систем ППО 12 липня 2019 року.

У грудні 2020 року Вашингтон оголосив про запровадження санкцій проти Управління оборонної промисловості Туреччини через участь відомства в угоді щодо закупівлі систем С-400 у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-