Місцеві вибори у США: чимало керівних посад отримали афроамериканці й вихідці з Азії

Місцеві вибори у США: чимало керівних посад отримали афроамериканці й вихідці з Азії

Укрінформ
На місцевих виборах у США, що відбулися у вівторок, уперше на значну кількість керівних посад на рівні штатів і міст обрано афроамериканців та вихідці з Азії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

Наступним віцегубернатором Вірджинії стане представниця консервативного крила республіканців Вінсом Сірс – перша жінки і перша афроамериканка на цій посаді за 400-річну історію законодавчого органу штату. Крім того, Сірс, яка народилася на Ямайці, була першою чорношкірою республіканкою, обраною до Генасамблеї Вірджинії.

Мером Бостона вперше обрано жінку Мішель Ву. 36-річна прогресивна демократка тайванського походження виступає за «зелений новий курс» для Бостона і безквитковий проїзд у транспорті. Вона також була першою американкою азіатського походження, обраною до міськради Бостона.

Читайте також: Байден назвав подорожчання газу й нафти «закликом» до переходу на чисту енергію

Першим чорношкірим мером Піттсбурга у штаті Пенсильванія стане демократ Ед Гейні, який переміг республіканця відставного офіцера поліції Тоні Морено.

Мером Цинциннаті обрано демократа Афтаба Пуревала, який буде першим в історії американцем азіатського походження (батьки – з Індії та Тибету) на цій посаді.

Мером Сіетла стане перший американець азійського походження (чорношкірий з Японії), демократ Брюс Гаррелл. Посаду мера раніше вже обіймав афроамериканець.

Першою чорношкірою жінкою-мером Дарема в Північній Кароліні стане Елейн О’ніл. Колишня суддя і ексдекан юридичного факультету Центрального університету Північної Кароліни змагалася безальтернативно. Її опонентка призупинила свою кампанію після праймеріз, але залишилася у виборчому бюлетені.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку вдруге за історію міста мером стане афроамериканець - президент району Бруклін, колишній капітан департаменту поліції Ерік Адамс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-