Помічник Байдена захворів на COVID-19 - Bloomberg

Помічник Байдена захворів на COVID-19 - Bloomberg

Укрінформ
Чиновник апарату РНБО Білого дому, який був поруч з президентом Байденом упродовж останнього тижня в його європейському турне, отримав позитивний результат і зараз перебуває в ізоляції.

Про це повідомило в четвер інформагентство Bloomberg із посиланням на джерела, обізнані із ситуацією, передає Укрінформ.

«Помічник з Білого дому, який супроводжував Джо Байдена на міжнародних самітах в Європі минулого тижня, отримав позитивний результат на коронавірус до того, як президент встиг повернутися до США»,- зазначається в матеріалі.

Ім’я чиновника не розкривається, однак відомо, що він працює в апараті Ради національної безпеки Білого дому. Низка інших представників делегації США, які контактували з ним під час європейського турне президента, також не полетіли до США разом з Байденом на «борту номер один», як це планувалося спочатку. Вони повернулися додому пізніше, на інших урядових літаках.

При цьому уточнюється, що помічник отримав позитивний результат після проведеного експрес-тесту, здав аналіз для ПЛР-тесту й зараз перебуває на карантині в Шотландії.

Читайте також: У Раді зараз на COVID-19 хворіють семеро депутатів – Стефанчук

Плановий тест самого президента Байдена не показав ознак зараження, уточнює видання.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня президент Джо Байден на чолі урядової делегації США відправився в турне до Європи, під час якого відвідав Ватикан, взяв участь у саміті G20 у Римі, а також у кліматичній конференції ООН у Глазго (COP26). Крім того, президент США провів низку зустрічей з іншими іноземними лідерами.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-