Білоруси провокують поляків на кордоні: пробували стріляти та знищити «колючку»

Білоруси провокують поляків на кордоні: пробували стріляти та знищити «колючку»

Фото
Укрінформ
Білоруський солдат у четвер пробував стріляти з сигнального пістолета у бік польських військовослужбовців, а декілька інших білорусів намагалися нищити загородження з колючого дроту на кордоні.

Про чергову провокацію на польсько-білоруському кордоні повідомило в п'ятницю у Твіттері міністерство національної оборони Польщі, передає Укрінформ.

“Чергові провокації на кордоні: вчора білоруський солдат намагався вистрілити з сигнального пістолета по польських солдатах. На щастя, пістолет не вистрілив”,- повідомляє польське оборонне відомство.

Як зазначається, за 100 метрів від цього білоруського солдата інші п’ять озброєних білорусів намагалися нищити загородження з колючого дроту, викрикуючи, що “вони застрілять польських солдатів”.

Відтак, польські військовослужбовці викликали додаткові сили прикордонників та армійського підрозділу, а білоруси залишили це місце.

Читайте також: У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордонах з трьома країнами, серед них - Україна

Напередодні міноборони Польщі опублікувало фотографію білоруського солдата з ножицями, які можуть використовуватися для розрізування колючого дроту на кордоні.

Фото: Міноборони Польщі

У попередні дні міноборони Польщі та Прикордонна служба країни інформували про ряд провокацій з боку білорусів, зокрема, проникнення на територію країни трьох озброєних чоловіків у формі. З цього приводу Варшава надіслала Мінську ноту протесту.

Польсько-білоруський кордон прикордонникам допомагають охороняти близько 10 тис. солдатів ЗС Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, глава МВС Польщі Маріуш Камінський напередодні повідомив, що до середини наступного року Варшава побудує понад 5-метровий паркан протяжністю 127 км на відрізку кордону з Білоруссю.

Читайте також: У Білорусі визнали «екстремістськими» Telegram-канали групи NEXTA

Крім технічного захисту, у штаті Прикордонної служби Польщі на східному кордоні країни з’явиться ще додаткових 750 прикордонників.

Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який, станом на сьогодні, діятиме до кінця листопада. Варшава також розгорнула на кордоні з РБ загородження з колючого дроту, який нищиться мігрантами та білоруськими службами.

Щодня польсько-білоруський кордон намагається перетнути кількасот нелегальних мігрантів з Близького Сходу та країн Африки. Варшава звинувачує Мінськ у свідомому створенні міграційного тиску на спільному кордоні в рамах гібридних дій проти Польщі та ЄС. Режим Лукашенка створює сприятливі умови для приїзду до Білорусі мігрантів з півдня, які потім спрямовуються на кордон з Польщею та Литвою.

Читайте також: Польща збільшить кількість військовослужбовців на кордоні з Білоруссю

За інформацією Прикордонної служби Польщі, за минулу добу, 4 листопада, здійснено 345 спроб нелегального перетину кордону Польщі мігрантами з боку Білорусі. За весь період кризи на кордоні із серпня цього року зафіксовано понад 30 тис. спроб нелегально перетнути польсько-білоруський кордон.

Фото: wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-