Суд у США заморозив вимогу Байдена щодо вакцинації для приватних компаній

Суд у США заморозив вимогу Байдена щодо вакцинації для приватних компаній

Укрінформ
Федеральний апеляційний суд п’ятого округу США в суботу зупинив дію постанови адміністрації президента Джо Байдена, яка зобов’язує співробітників приватних компаній, у яких працює 100 і більше осіб, вакцинуватися або проходити щотижневе тестування.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, при цьому суд послався на «серйозні законодавчі та конституційні» проблеми, пов’язані з цією вимогою, яка мала набути чинності з 4 січня.

Суд ухвалив постанову, взявши до уваги численні судові позови від штатів, очолюваних республіканцями.

Читайте також: США розпочнуть масштабну кампанію вакцинації дітей наступного тижня – Байден

Водночас представниця Міністерства праці Сіма Нанда заявила, що виконавча влада діяла відповідно до своїх повноважень.

«Закон про безпеку та гігієну праці прямо наділяє Управління з охорони праці та здоров'я повноваженням діяти швидко в надзвичайних ситуаціях, коли… працівники піддаються серйозній небезпеці та для їх захисту необхідні нові правила, - сказала вона. - Ми повністю готові захищати ці правила в суді».

Відповідно до ухвали суду адміністрації Байдена зобов’язана відреагувати на постійну заборону вимоги про вакцинацію до 17:00 понеділка.

Читайте також: Четверта доза COVID-вакцини – у США випустили нові рекомендації

Рішення щодо припинення дії постанови було ухвалено через два дні після того, як її оприлюднила адміністрація Байдена. Її одразу оскаржили в судах губернатори-республіканці та інші посадовці, оскільки федеральна влада, за їхніми словами перевищила свої повноваження.

Рішення про обов’язкову вакцинацію в приватному секторі було ухвалено в рамках надзвичайних повноважень Управління з охорони праці та здоров'я щодо заходів безпеки на робочому місці. Вимога поширювалася на 84,2 млн працівників (1,9 млн роботодавців) приватного сектора.

Читайте також: Американський регулятор дав офіційний дозвіл на «бустерні» вакцини Moderna та J&J

Нагадаємо: у середньому від COVID-19 щодня помирає 1100 американців, більшість із яких невакциновані. Загалом від коронавірусу в Сполучених Штатах померло близько 750 000 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-