Делегати з 20 країн і міжнародних організацій обговорюють у Кракові проблеми антисемітизму

Делегати з 20 країн і міжнародних організацій обговорюють у Кракові проблеми антисемітизму

Укрінформ
Європейська єврейська асоціація проводить у Кракові міжнародний симпозіум, присвячений проблемі антисемітизму в Європі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, його метою є вирішення нагальних проблем, пов’язаних з "падінням ефективної пам’яті та освіти про Голокост".

Делегати із більш ніж 20 країн і міжнародних організацій Європи поділяться особистими історіями та найкращими практиками, які мають сприяти створенню нових та ефективних інструментів для сталої освіти про Голокост – особливо коли залишається все менше свідків геноциду, які можуть розповісти свої історії з перших рук.

Організатори також підкреслюють, що освіта є найкращою вакциною проти антисемітизму і що наступні покоління мають розуміти єврейський внесок для суспільства.

Читайте також: Вийшла книга про 2,6 тисячі українців, які рятували євреїв у часи Голокосту

“Ми просимо вас взяти участь у цьому заході не лише для вшанування пам'яті жертв, а й звернути увагу на те, що 83 роки після листопада 1939 року ми, європейські євреї, декларуємо, що Європа не впоралася. Повна невдача у боротьбі з антисемтизмом", - заявив голова Асоціації євреїв Європи Раббі Менахем Марголін.

За його словами, євреї не можуть безпечно почуватися на вулицях Європи, вдягаючи національне вбрання, діти не мають чути образи, а спільнота не має боротися за права.

"Ми не маємо мовчати. Нейтральність грає на руку гнобителю, ніколи жертві. Мовчання грає на руку кату. І як член Європарламенту я заявляю, що ми ніколи не дозволимо тиші перемогти", - заявила у зверненні до учасників член Європарламенту Роберта Метсола.

Читайте також: У Любліні урочисто відкрили пам'ятник «пароху концтабору Майданек» Омеляну Ковчу

На наступний день учасники симпозіуму відвідають концентрацій табір в Освенцимі.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2020 року Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна має найменший показник антисемітизму у Східній Європі, а українська влада засуджує будь-які прояви антисемітизму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-