У Грузії сьогодні - суд над Саакашвілі

У Грузії сьогодні - суд над Саакашвілі

Оновлено
Укрінформ
Судовий процес у кримінальній справі проти колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі відбудеться сьогодні, 10 листопада.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Грузия Online.

Як уточнили адвокати Саакашвілі, він не буде присутній на своєму судовому процесі.передає Ехо Кавказу.

За словами захисників, пенітенціарна служба вирішила не перевозити Саакашвілі до суду.

«Пенітенціарна система навіть не повідомила про вимогу суду. (Саакашвілі – ред.) дізнався про це по телевізору», – заявив адвокат Саакашвілі Бека Басілая.

Читайте також: МЗС Грузії спростовує перемовини про видачу Саакашвілі Україні

Саакашвілі пред'явлено обвинувачення у справі про розгін демонстрантів у центрі Тбілісі та вторгнення до телекомпанії «Імеді» 7 листопада 2007 року, а також незаконне заволодіння майном Бадрі Патаркацишвілі.

Звинувачення висунуто за 3 частиною статті 333 КК Грузії (перевищення службових повноважень). Як покарання вона передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушено низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування та назвав себе політичним в'язнем.

Читайте також: Саакашвілі блідий, виснажений і схуд на 14 кілограмів – омбудсмен

29 жовтня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі відкинув можливість передачі Саакашвілі Україні.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що відмовляється використовувати повноваження, які вона має, та помилувати Саакашвілі.

8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці № 18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі.

У МЗС України заявили, що розчаровані переведенням Саакашвілі до пенітенціарного медичного закладу № 18 у Глдані та відсутністю інформування про це української сторони.

Читайте також: Денісова розповіла про зустріч із Саакашвілі у в’язниці

Раніше у вівторок адвокат Саакашвілі Бека Басілая повідомив журналістам, що Тбіліський міський суд вимагав доставити до зали суду Саакашвілі на призначене на 10 листопада судове засідання в одній зі справ. Він висловив сподівання, що судовий процес відбудеться в залі суду, а не у в'язниці, як це раніше пропонував Мін'юст Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-