У Німеччині посилюють карантинні обмеження

У Німеччині посилюють карантинні обмеження

Укрінформ
Через стрімке поширення коронавірусної інфекції окремі землі Німеччини посилюють обмеження, але переважно для невакцинованих.

Зокрема, Баварія знову запроваджує «стан катастрофи», Берлін суттєво обмежує в правах невакцинованих, повідомляє Укрінформ.

Сенат Берліна ухвалив у середу рішення про широке розширення правила 2G, яким чимало послуг стає недоступним для нещеплених людей старше 18 років. 2G – це люди вакциновані або ті, хто перехворів за останні півроку. Лише для них будуть відкриті ресторани, заклади культури та спорту, екскурсії тощо. Так само вони матимуть доступ до заходів на свіжому повітрі з понад 2 тис учасників (що означає також футбольні матчі). Негативний тест, навіть PCR, більше не буде «перепусткою».

Нове обмеження не буде поширюватися на заклади торгівлі.

Від правила 2G звільняються особи до 18 років і люди, які не можуть бути вакциновані з поважних причин.

Правило має набути чинності з понеділка.

Крім того, в фірмах, де це можливо, рекомендовано відправити в режим домашнього офісу 50 відсотків працівників. Якщо присутність необхідна, роботодавці повинні безкоштовно надавати своїм працівникам два тести на коронавірус на тиждень, йдеться у рішенні.

Читайте також: Ізраїль змінив «карантинні» правила в’їзду для туристів

У будинках для літніх людей та в лікарнях також посилюються обов’язки щодо тестування персоналу.

У Баварії, де пандемічна ситуація є одною з найгірших у ФРН, з четверга, 11 листопада, буде активований «стан катастрофи». Такий стан забезпечує скоординований і структурований підхід з боку всіх органів влади, установ та організацій, які беруть участь у боротьбі з катастрофами. Попередній стан катастрофи був оголошений 9 грудня 2020 року і скасований 4 червня 2021 року.

За даними Інституту Роберта Коха, за останню добу загалом у Німеччині інфікувалися рекордні з початку пандемії 39 676 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-