У Нідерландах затримали 15 учасників «карантинних» протестів

У Нідерландах затримали 15 учасників «карантинних» протестів

Відео
Укрінформ
У нідерландському місті Леуварден під час заворушень після акції проти посилення карантинних заходів затримали 15 осіб.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

«П'ятнадцять людей були затримані під час заворушень у Леувардені після акції проти запровадження часткового локдауну, зокрема, закриття закладів громадського харчування», - йдеться у повідомленні.

Шестеро затриманих - неповнолітні. Вони кидалися у правоохоронців пляшками та феєрверками. Їх затримані за напад, образу та невиконання наказів поліції.

Поліція не виключає, що затриманих через агресивні дії буде значно більше. Наразі правоохоронці перевіряють зображення з відеокамер.

Зазначається, що спочатку мітинг у центрі міста проходив спокійно. Молодь зібралася на центральній площі. Вони слухали музику та закликали не закривати кафе та ресторани о 20:00. Згодом акція переросла у заворушення.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах через сплеск захворювання на COVID-19 із суботи, 13 листопада, на три тижні запровадили додаткові заходи боротьби із коронавірусом.

Так, заклади громадського харчування мають закриватися о 20:00. Магазини з товарами першої необхідності зачинятимуться о 18:00. Крім того, люди контактних професій, зокрема перукарі, майстри манікюру, не мають права працювати після 18:00.

Також у ресторанах, кафе, супермаркетах, магазинах перевірятимуть наявність документа, що підтверджує вакцинацію, перенесене захворювання на COVID-19 чи негативний тест на коронавірус. Роботодавці мають право відсторонити від роботи співробітників без таких документів.

Крім того, не рекомендується приймати вдома більше чотирьох гостей на день віком від 13 років, навіть якщо вони вакциновані.

Минулого тижня Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) повідомив про майже 77 000 позитивних тестів на коронавірус, що на 45% більше, ніж тижнем раніше. Збільшення кількості позитивних тестів спостерігається у всіх вікових групах.

Фото: Agencies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-