Латвія розпочала військові навчання поблизу кордону з Білоруссю

Латвія розпочала військові навчання поблизу кордону з Білоруссю

Укрінформ
На південному сході Латвії поблизу кордону з Білоруссю розпочалися масштабні, раніше не оголошені військові навчання за участю чотирьох бригад Земессардзе (нацгвардії).

Про це повідомляє Delfi.lv, передає Укрінформ.

Як уточнюється, метою навчань The Decisive Point, які триватимуть до 12 грудня, є «перевірка спільної співпраці, структур команд, логістики, мобільності та процедур ухвалення рішень».

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс у телеінтерв'ю заявив, що у навчаннях беруть участь приблизно 3 тисячі представників Національних збройних сил Латвії. Він також непрямим чином підтвердив, що маневри пов'язані з кризою на кордонах Латвії, Литви та Польщі з Білоруссю.

"Я просив оголосити про початок військових навчань, щоб і наші білоруські колеги, якщо їх можна так називати, знали, що це не просто так", - наголосив керівник міноборони Латвії.

За інформацією видання, члени ОБСЄ, зокрема Росія та Білорусь, поінформовані про ці навчання.

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею та Латвією триває від серпня. Три держави звинувачують Мінськ у навмисному міграційному тиску в рамках ворожих гібридних дій проти них як країн Євросоюзу.

Фото: mil.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-