Польські прикордонники кажуть, що мігранти створили на кордоні новий табір

Польські прикордонники кажуть, що мігранти створили на кордоні новий табір

Фото
Укрінформ
Мігранти з Близького Сходу створили біля пункту пропуску Брузги-Кузниця на білоруському боці кордону новий табір. Загалом в цьому районі перебуває близько тисячі мігрантів.

Про це інформує Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“З білоруського боку біля прикордонного пункту Брузги група іноземців перебуває в новому таборі. У старому, кількасот метрів далі, також залишаються люди. Загалом в цьому районі перебуває близько тисячі іноземців, решту звідти забрали білоруські служби”,- йдеться в повідомленні.

За інформацією речника-координатора польських спецслужб Станіслава Жарина, влада Лівану ввела обмеження для подорожуючих на авіамаршруті Бейрут-Мінськ. Як зазначається, у Лівані намагатимуться не допустити на авіарейси осіб, які “могли б зміцнити міграційний шлях, який організовано білоруськими службами”.

Як повідомили польські прикордонники, у середу упродовж дня білоруські та російські провладні ЗМІ з пропагандистською метою знімали численні відео та робили фотографії біля кордону жінок з маленькими дітьми.

За інформацією польських ЗМІ, профспілка машиністів залізничного транспорту звернулася до голови правління компанії з вантажних перевезень (PKP Cargo) з ініціативою негайного припинення залізничного сполучення між Польщею і Білоруссю. Своє прохання вони мотивують тим, що рух польських потягів відбувається через територію, де спостерігається вороже ставлення до Польщі білоруських силовиків та є велика кількість мігрантів. На переконання профспілки, це створює "загрозу для життя і здоров’я залізничників".

Нагадаємо: міграційна криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Від початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-