Іранський шпигун влаштувався прибиральником у будинок міністра оборони Ізраїлю

Іранський шпигун влаштувався прибиральником у будинок міністра оборони Ізраїлю

Укрінформ
Ізраїль заявляє, що викрив іранського шпигуна, який стежив за міністром оборони країни Бенні Ґанцем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву служби безпеки Ізраїлю.

Повідомляється, що служба безпеки (Шин Бет) знайшла підтвердження, що один з хатніх працівників міністра виявився іранським шпигуном. Підозрюваний працював у будинку міністра прибиральником та виконував доручення по господарству.

Спецслужби встановили, що він листувався через соцмережі із підозрілими особами, надавав їм фото будинку міністра, а також обіцяв встановити шпигунську програму на комп’ютер Ґанца. У Шин Бет вважають це спробою Ірану простежити за очільником оборонного відомства.

Зараз чоловіку висунули звинувачення у шпигунстві, суд пройде у місті Лод поблизу Тель-Авіва.

У заяві спецслужби ідеться про те, що підозрюваний становив потенційну небезпеку для держави. Асоціація державних адвокатів, яка взялася захищати підозрюваного в суді, заявляє, що він керувався «фінансовою скрутою» та не мав намірів нашкодити державі. Зокрема адвокат Гал Волф, який представлятиме інтереси обвинуваченого, заявив, що той збирався лише взяти гроші у зловмисників, тоді як насправді не мав жодних можливостей займатися шпигунством.

Як повідомляв Укрінформ, раніше начальник генштабу Ізраїлю заявляв, що країна готується до можливого збройного конфлікту з Іраном.

Фото: Kobi Wolf/Bloomberg via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-