У Берліні посилюють обмеження для невакцинованих – що заборонять

У Берліні посилюють обмеження для невакцинованих – що заборонять

Укрінформ
Сенат Берліну запроваджує суттєві обмеження в багатьох сферах суспільного життя для невакцинованих жителів і гостей німецької столиці.

Як передає кореспондент Укрінформу, нові правила представив на брифінгу сенатор з питань охорони здоров’я Мартін Манц.

«Зміни діятимуть з суботи», - заявив він.

Зокрема, у Берліні невакциновані не зможуть відвідувати перукарні, косметичні салони, фітнес-центри та інші клуби, заклади культури, магазини роздрібної торгівлі тощо. У цих та інших закладах діятиме так зване правило 2G, що означає допуск лише тих осіб, які перехворіли на COVID-19 (genesen) або були вакциновані (geimpft). Це правило також діятиме для туристичного бізнесу і для автошкіл.

Раніше невакцинованим у Берліні обмежили вхід у ресторани, кіно- та театри.

На різдвяних ярмарках, у нічних клубах тощо діятиме правило 2G-plus – тобто громадянам потрібно буде мати свіжий негативний тест на коронавірус. На тих, кому немає 18 років, це правило не поширюється.

Таким чином, фактично, невакциновані громадяни у Берліні зможуть відвідувати лише магазини, які торгують товарами першої необхідності, та аптеки.

В інших федеральних землях ФРН також запроваджують подібні правила, їх суворість залежить від ситуації на місцях.

За останню добу в Німеччині підтверджено 45 326 нових випадків інфікування коронавірусом. За весь час пандемії в країні коронавірусом заразились понад 5,4 мільйона людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-