У Нідерландах під час COVID-заворушень поліцію закидали феєрверками

У Нідерландах під час COVID-заворушень поліцію закидали феєрверками

Відео
Укрінформ
У нідерландському місті Арнем під час коронавірусних заворушень правоохоронців закидали феєрверками.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Під час нічних заворушень в Арнемі було затримано п'ятьох людей. Молоді люди запускали феєрверки у поліцію та ігнорували правоохоронців”, - йдеться у повідомленні.

Постраждалих немає, але було пошкоджено автомобіль поліції.

Агресивна молодь почала збиратися на вулицях міста після заклику через соцмережі. Загалом відгукнулося близько 150 осіб.

Зазначається, що жодного офіційного звернення щодо проведення демонстрації не було.

Мер міста назвав учасників заворушень бунтівниками, які порушують громадський порядок.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах після акцій протесту проти коронавірусних обмежень, які переросли у масові заворушення по всій країні, було затримано 173 людини.

Міністр юстиції і безпеки Нідерландів Ферд Грапперхаус наголосив, що проти агресивних мітингарів буде застосовано правосуддя і вони відповідатимуть за завдані збитки.

Він також висловив свою вдячність поліції та наголосив, що масові заворушення не мають нічого спільного з висловленням власної позиції чи невдоволення щодо запровадження коронавірусних заходів.

У п’ятницю, 19 листопада, демонстрація проти запровадження коронавірусних обмежень у Роттердамі переросла у заворушення.

Після цього одразу в кількох містах почалися заворушення на знак протесту проти запроваджених владою карантинних обмежень, зокрема в Гаазі, Енсхеде, Гронінгені, Тілбурзі.

У першу ніч заворушень, що відбулися у Роттердамі, коли акція протесту проти коронавірусних обмежень переросла у масовий безлад, щонайменше семеро людей отримали поранення, серед них правоохоронці та журналісти. Поліція застосувала зброю.

Фото: HEITINK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-