Польський кордон із Білорусі вночі знову штурмували мігранти

Польський кордон із Білорусі вночі знову штурмували мігранти

Відео
Укрінформ
Група мігрантів кількістю понад 100 осіб за підтримки білоруських силовиків напередодні ввечері намагалася силою прорватися на територію Польщі. У сутичках постраждало двоє польських військових.

Про це повідомляє у Твітері Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“Група з понад 100 іноземців вчора штурмувала польсько-білоруський кордон на відрізку кордону, який охороняється прикордонною заставою у Біловежі”,- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час атаки білоруські служби осліплювали польських силовиків лазерами та прожекторами. Двоє польських військових отримали легкі поранення.

За інформацією польських прикордонників, 26 листопада зафіксовано 206 спроб нелегального перетину кордону. За допомогу мігрантам було затримано іноземців: шістьох грузинів та росіянина.

У поліції Підляського воєводства повідомили про затримання напередодні трьох громадян України, які планували перевезти 10 нелегальних мігрантів, які очікували на них неподалік у лісі.

Як повідомлялося, від липня на східному кордоні ЄС із Білоруссю триває криза, викликана штучним генеруванням потоку мігрантів з Близького Сходу до Європи. Гібридні дії проти Польщі, Литви та Латвії здійснює режим Лукашенка за підтримки Кремля.

Польща частково закрила кордон з Білоруссю, збудувала тимчасові загородження з колючого дроту. До середини наступного року Польща планує збудувати постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-