Греція вводить обов’язкову COVID-вакцинацію для тих, кому за 60

Греція вводить обов’язкову COVID-вакцинацію для тих, кому за 60

Укрінформ
Уряд Греції запроваджує обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу для людей, старших за 60 років, на тлі росту випадків захворювання на COVID-19 в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

«Греки, старші 60 років, які не були вакциновані, повинні до 16 січня записатися на прийом для отримання першої дози, інакше їм загрожуватиме адміністративний штраф у розмірі 100 євро щомісяця», - сказав на засіданні уряду прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Він додав, що йому таке рішення не далося легко, але наголосив, що необхідно захистити понад пів мільйона літніх греків, які ще не змогли отримати щеплення.

Нині близько 63% з майже 11-мільйонного населення Греції повністю вакциновані. Незважаючи на те, що останніми тижнями кількість вакцинацій зросла, дані Міністерства охорони здоров’я показують, що 520 000 людей, старших 60 років, ще не отримали щеплення від коронавірусу.

Раніше цього місяця влада Греціє вже заборонила невакцинованим людям відвідувати ресторани, кінотеатри, музеї та спортзали, оскільки щоденні випадки захворювання на COVID-19 сягнули рекордів.

Учора повідомлялося про 6 677 нових COVID-випадків за добу та 104 смертей.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 30 листопада зафіксували 262 429 526 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлена 5 224 812 смертей, одужали 236 988 470 осіб.

Фото: Ekathimerini

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-