Англійців зобов’язали носити маски та пригрозили штрафами

Англійців зобов’язали носити маски та пригрозили штрафами

Укрінформ
В Англії з 30 листопада набрали чинності правила, що зобов’язують жителів країни з метою запобігання розповсюдження нового штаму коронавірусу Omicron носити медичні маски в магазинах, громадському транспорті та в інших публічних місцях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Guardian.

Зазначається, що нові правила набрали чинності з 4 ранку 30 листопада по всій території Англії.

Згідно з ними, жителям країни необхідно буде носити маски в магазинах, закритих торговельних центрах, в банківських установах, поштових відділеннях та в громадському транспорті.

Водночас маску можна не носити в закладах харчування та фотостудіях. Від носіння маски також звільняються діти віком до 11 років, персонал магазинів та працівники громадського транспорту, полісмени та екстрені служби, а також люди з інвалідністю чи порушеннями ментального здоров’я.

Читайте також: Борис Джонсон заявив, що бустерна доза вакцини захищає від Omicron

Повідомляється, що порушникам нових правил загрожуватимуть штрафи в сумі 200 фунтів стерлінгів за перше порушення маскового режиму, 400 – за друге, 800 – за третє і максимально 6 400 фунтів стерлінгів за шосте і всі наступні порушення нових правил.

Як повідомляв Укрінформ, кілька днів тому у Великій Британії підтвердили два випадки зараження новим штамом коронавірусу - Omicron. Обидва вони пов'язані з поїздками до Південної Африки.

Читайте також: Штам Omicron зафіксували в 11 країнах Євросоюзу

Зазначається, що Лондон уже оголосив про заходи протидії поширенню штаму Omicron. Зокрема кожен, хто прибуває до Великої Британії, зобов'язаний зробити ПЛР-тест і перебувати в ізоляції до отримання результатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-