Журналіста «Радыё Свабода» відправили на 10 діб до мінського ізолятора

Журналіста «Радыё Свабода» відправили на 10 діб до мінського ізолятора

Укрінформ
Суд у Мінську заарештував на 10 діб «за дрібне хуліганство» позаштатного журналіста Андрія Кузнєчика, який співпрацює з білоруською службою "Радыё Свабода". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті медіа.

Вирок був винесений ще 26 листопада і лише за кілька днів оголошений родичам журналіста. На суді Кузнєчик свою вину не визнав. Журналіста тримають у спецізоляторі МВС на вулиці Окрестіна у Мінську.

Андрій Кузнєчик перестав виходити на зв'язок 25 листопада. Його дружина Алеся Рак розповіла, що близько п'ятої години вечора він поїхав на велопрогулянку, але незабаром повернувся в будинок з чотирма чоловіками в цивільному, які провели у них удома обшук. У сім'ї вилучили електроніку, телефони та готівку.

Білоруська влада розгромила незалежні ЗМІ в країні після протестів за результатами президентських виборів у 2020 році. 29 журналістів заарештовано, десятки були змушені залишити країну. Багатьох працівників західних видань було вислано.

У липні 2021 року в Мінську було розгромлено офіс Радіо Свобода. Кількох журналістів було затримано, пізніше їх відпустили під підписку про невиїзд.

Позаштатний консультант Білоруської служби Ігор Лосик з 2020 року перебуває під арештом. Його, разом з рядом відомих опозиціонерів, обвинувачують у розпалюванні соціальної ворожнечі та організації масових заворушень, за цими статтями йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай називав переслідування журналістів у країні "цинічною спробою білоруської влади взяти під контроль усе, що бачать і чують люди".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-