Бразилія стала першою країною Південної Америки, де виявили штам Omicron

Бразилія стала першою країною Південної Америки, де виявили штам Omicron

Укрінформ
Органи охорони здоров’я Бразилії повідомили про перші підтверджені випадки виявлення штаму Omicron у двох мандрівників, які прибули до країни з Південної Африки.

Про це йдеться в повідомленні AP в вівторок, передає Укрінформ.

«Це стало першим подібним випадком (виявлення нового варіанту COVID-19 – ред.) серед країн Латинської Америки»,- зазначається в повідомленні.

Нову мутацію коронавірусу виявили у 41-річного чоловіка й 37-річної жінки, які наразі перебувають на самоізоляції. Тести були зроблені 25 листопада, коли у цих двох людей простежувалися легкі симптоми захворювання.

Читайте також: У МОЗ Ізраїлю кажуть, що наявні вакцини захищають від штаму Omicron

Обидва мандрівники прибули до Бразилії 23 листопада й отримали негативний результат ПЛР-тесту за два дні перед відльотом. Через кілька днів перебування в Бразилії вони поверталися до Африки й пройшли ще одне тестування перед відльотом, після чого результати виявилися позитивними. За попередніми даними, обидва туристи не проходили вакцинації.

Водночас повідомляється про можливе виявлення ще одного потенційного випадку зараження варіантом Omicron у Бразилії. Результати наразі перевіряються, зазначає видання.

Читайте також: Голова ВООЗ закликає не панікувати через штам Omicron

Як повідомлялося, новий варіант коронавірусної хвороби Omicron був уперше виявлений у листопаді в Південній Африці. Наразі він виявлений у двадцяти країнах Африки, Європи, Азії, а також Північної й Південної Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-