У Байдена готують суворіші правила в’їзду до США через новий штам Omicron

У Байдена готують суворіші правила в’їзду до США через новий штам Omicron

Укрінформ
Адміністрація Білого дому готує нові, суворіші правила для всіх іноземців, а також громадян США, які прибувають у країну з-за кордону, щоби зменшити ризик поширення нових варіантів COVID-19.

Про це повідомляє в вівторок американське видання WP із посиланням на чиновників системи охорони здоров'я США, передає Укрінформ.

«Адміністрація Байдена готує суворіші вимоги до тестування для всіх мандрівників, які в'їжджають до Сполучених Штатів, в тому числі американців, які повертаються, щоби стримати поширення потенційно небезпечного варіанту Omicron», - зазначається в публікації.

Читайте також: Британія через штам Omicron ревакцинуватиме дорослих через 3 місяці після щеплення

Очікується, що президент США оголосить нові правила щодо стримування поширення коронавірусу в четвер. Наразі, зокрема, відомо, що обговорюються нововведення для всіх, хто в’їжджає в країну, пройти тестування за день до посадки на рейс – незалежно від їхнього статусу вакцинації чи країни відправлення. Крім того, розглядається вимога, щоби всі мандрівники проходили повторне обстеження протягом трьох-п’яти днів після прибуття до Сполучених Штатів.

Читайте також: Бразилія стала першою країною Південної Америки, де виявили штам Omicron

Додатково обговорюється «суперечлива пропозиція» щодо вимоги для всіх, хто прибув до Сполучених Штатів, перебувати в самоізоляції протягом семи днів, навіть якщо результати їхніх тестів були негативними. Тим, хто порушить нові правила, загрожують штрафи, зазначає видання.

Як повідомляв Укрінформ, зараз США вимагають наявності доказів повної вакцинації для всіх іноземців, хто в’їжджає в країну, а також негативного COVID-тесту, зробленого за 72 години до посадки на рейс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-