Саакашвілі заявив на суді, що відкидає обвинувачення у корупції

Саакашвілі заявив на суді, що відкидає обвинувачення у корупції

Укрінформ
Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що не приймає обвинувачень у корупції і вважає це образою.

Про це він сказав, виступаючи сьогодні на судовому процесі, який слухає справу про розтрату держкоштів, передає Укрінформ з посиланням на Новини-Грузія. 

Саакашвілі заявив, що в період його президентства Грузія була визнана найефективнішою країною у боротьбі з корупцією.

«Я не прийму несправедливості, не прийму образи. Я не прийму використання слова "корупція" у поєднанні з моїм іменем. Тому що був єдиний випадок, коли Світовий банк опублікував книгу про подолання корупції, і президент Світового банку сказав мені, що всі книги були про проблеми корупції, а подолати корупцію зуміла лише одна країна у світі, і це була Грузія», - заявив Саакашвілі.

Експрезидент також назвав брехнею повідомлення, які неодноразово з'являлися в ЗМІ, про те, що він робив дороговартісні косметичні процедури в закордонних клініках. За його словами, він лікував шкірне захворювання, яке у нього розвинулося після 2008 року на нервовому ґрунті.

Експрезидент також зазначив, що велика кількість його витрат припадала і на першу леді – його дружину Сандру Рулофс.

Саакашвілі наголосив, що кошти першої леді виділялися на «подарунки дітям та інші витрати» і поцікавився, «чому ви не судите Сандру?».

«Я б із задоволенням сидів сьогодні поруч з нею на обвинувальній лаві, тому що чверть чи п'ята частина цих витрат припадає на неї. Але перед тим, як ви почнете висувати їй претензії, згадайте, що Сандра привезла в країну гранти в медичній сфері на 100 мільйонів доларів. Завдяки Сандрі грузинські жінки вчетверо менше, ніж раніше, помирають від раку грудей. Усі тюремні лікарі скажуть вам, як багато всього було зроблено завдяки їй у сфері охорони здоров'я у в'язницях», - сказав Саакашвілі.

Як повідомлялося, 2 грудня Тбіліський міський суд поновив розгляд кримінальної справи, порушеної проти колишнього президента Михаїла Саакашвілі за статтею про розкрадання бюджетних коштів.

Прокуратура обвинувачує третього президента Грузії у розкраданні великої суми бюджетних коштів – 9 мільйонів ларі. Покарання за обвинуваченням передбачає ув'язнення терміном від 7 до 11 років.

Також у справі обвинувачують Теймураза Джанашию, колишнього керівника Спеціальної служби державної охорони, а нині депутата парламенту.

І Саакашвілі, і Джанашия називають обвинувачення абсурдними. Сторона захисту заявляє, що Саакашвілі судять за здійснення президентських повноважень і використання коштів на представницькі витрати.

Тим часом прокуратура стверджує, що в період свого президентства Саакашвілі використовував бюджетні кошти для витрат на різні медичні та косметичні процедури для себе особисто та членів свого найближчого оточення, в тому числі за кордоном.

Фото: newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-