Штам Омікрон за кілька місяців може стати домінантним у Європі

Штам Омікрон за кілька місяців може стати домінантним у Європі

Укрінформ
В Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ЄЦКЗ) вважають, що новий варіант коронавірусу Омікрон може спричинити більш як половину всіх випадків зараження COVID-19 в Європі протягом кількох місяців.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це свідчить математичне моделювання, проведене ЄЦКЗ.

Як зазначають в агентстві, в регіоні поки що не виявлено жодного випадку серйозного захворювання. На сьогодні в Європі зареєстровано 79 випадків Омікрону, який уперше виявили на півдні Африки минулого місяця.

У свою чергу, представник ВООЗ Крістіан Ліндмайєр закликає не поспішати з висновками про небезпеку Омікрона ще деякий час, поки вірус досліджують. Попередні дані дійсно показують, що Омікрон може бути заразнішим, але для повної впевненості цього недостатньо.

"Омікрон, можливо, знаходиться на підйомі, і ми можемо наблизитися до моменту, коли він стане домінуючим варіантом, але на даний момент найбільш домінуючим варіантом залишається Дельта", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у ВООЗ заявили, що новий варіант коронавірусу Омікрон становить "дуже високий" ризик для світу і може призвести до серйозних наслідків у деяких регіонах. В ЄЦКЗ вважають, що новий штам коронавірусу Омікрон може бути стійкішим до вакцин і швидше поширитися.

За словами експертів, щоб краще зрозуміти нову мутацію, вченим потрібно більше часу, попередньо кілька тижнів.

Новий штам було виявлено вже в близько 30 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-