Франція вводить масковий режим у школах та закриває нічні клуби

Франція вводить масковий режим у школах та закриває нічні клуби

Укрінформ
Уряд Франції на тлі зростання захворюваності на коронавірус вводить масковий режим у школах та закриває нічні клуби на чотири тижні.

Про це оголосив прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс, передає Укрінформ із посиланням на France24

За словами прем'єр-міністра, у школах посилять соціальне дистанціювання та розширять використання масок, оскільки Франція стикається з п’ятою COVID-хвилею.

Кастекс наголосив, що уряд країни утримався від введення карантину, як це зробили деякі країни. Натомість він закликав компанії заохочувати віддалену роботу своїх працівників. Також він звернувся до жителів країни із проханням уникати корпоративів напередодні Нового року.

Французький прем’єр додав, що у кафе та на відкритих різдвяних ярмарках будуть потрібні пропуски, які підтверджують вакцинацію від COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, з 29 листопада у Франції негативні ПЛР-тест та тест на антиген діятиме лише одну добу, замість поточних 72 годин.

Також для в'їзду в країну тести потрібно здати навіть повністю вакцинованим особам.

Міністерство охорони здоров’я Франції повідомило, що для отримання «санітарної перепустки» (сертифікат про вакцинацію) потрібно буде обов’язково зробити третє щеплення проти коронавірусу.

Як повідомлялося, у світі, станом на ранок 7 грудня, зафіксовано 266 738 080 випадків COVID-19, зокрема 5 278 041 летальний, одужали 240 275 538 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-