У Британії переходять до «плану Б» через штам Омікрон

У Британії переходять до «плану Б» через штам Омікрон

Укрінформ
Глава уряду Великої Британії Борис Джонсон запровадив жорсткіші обмеження у зв'язку з пандемією COVID-19 в Англії у середу, щоб уповільнити поширення нового штаму коронавірусу Омікрон.

Як передає Укрінформ, про це інформує агенція Reuters.

Джонсон зазначив, що штам Омікрон швидко поширюється, і у нього не було іншого вибору, окрім як перейти до «Плану Б», поки в країні впроваджується кампанія бустерної COVID-вакцинації.

Згідно з новими правилами, людям потрібно працювати вдома, носити захисні маски у громадських місцях та використовувати сертифікати щеплення.

У громадських місцях, таких як театри та кінотеатри, будуть обов’язкові захисні маски, а для доступу до нічних клубів та місць з великим скупченням людей буде обов’язковим COVID-сертифікат.

Заява Джонсона стосується лише Англії, оскільки Шотландія, Вельс та Північна Ірландія самостійно приймають рішення щодо карантинних обмежень та вже запровадили у себе навіть жорсткіші заходи.

Уряд Джонсона скасував більшість обмежень в Англії у липні після швидкого поширення COVID-вакцинації та пообіцяв суспільству пережити зиму, не вдаючись до вже четвертого локдауну через пандемію COVID-19, але оголосив, що має так званий "План Б" про всяк випадок.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 9 грудня виявлено 268 114 267 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 295 146 смертей, одужали 241 319 923 осіб.

Новий штам коронавірусу Омікрон вже став домінантним у Південно-Африканській Республіці та продовжує поширюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-